Tasawwuf

3 TIPS voor het verrichten van Benedicties en Salutaties op de Profeet ﷺ!

Het komt wel eens voor dat wij vergeten om benedicties en salutaties te roepen tot de Profeet ﷺ. Elke keer dat het gebeurt is natuurlijk een gemiste deugd. Daarom hebben wij hierover een artikel aan gewijd. Een spirituele en geweldige methodiek om consistentheid te ontwikkelen in deze geweldige handeling. Je zal hierdoor immens van benutten en een diepere zicht krijgen.

Ieder mens consumeert wel eens, hieruit is de methodiek vanuit ontstaan. Je moet het zien alsof je als mens bruidsschat betaalt aan je [eigen] lichtgevende spirituele vorm. Bijvoorbeeld bij eten, drinken, kledij, echtelijke relaties, onderdak, transport of wanneer je een bediende of lakei hebt, dien je hiervoor een bruidsschat te betalen. Hetzelfde op het moment wanneer je zit, staat, loopt, slaapt, wakker wordt, zwijgt, spreek, enzovoort. In al deze handelingen is het belangrijk dat je hiervoor je schuld aflost. Net zoals een man die bruidsschat betaalt aan zijn vrouw.
Wanneer je lichaam wilt consumeren, probeer dan deze methodiek tegen je lichaam te zeggen dat het aan drie voorwaarden moet voldoen. Deze drie voorwaarden worden hieronder beschreven.

Eerste voorwaarde is Plechtigheid
De eerste voorwaarde is dat je een plechtigheid sluit met Allah ﷻ. Je zult niet tot Hem ﷻ ongehoorzaam zijn, zolang de kracht die door het voedsel wordt verschacht in je lichaam blijft voortborduren. En dat je die kracht niet zult gebruiken om de schepping van Allah te schaden. Je zult het liever gebruiken om Allah ﷻ te gehoorzamen en te stoppen bij grenzen die Hij heeft gesteld. Dit zal je doen op zo’n manier die Hem ﷻ behaagt.

Tweede voorwaarde is Het aantal
De tweede voorwaarde is dat je rekening zal houden met het voedsel dat je wilt consumeren. Indien het eten kan worden geteld, zoals dadels, vijgen, rozijnen, amandelen of vruchten, stuur dan een gelijk aantal benedicties en salutaties op onze geweldige Profeet ﷺ.  Als je deze voorwaarde handhaaft, mag je hierna eten wat je wilt. Het is simpel, betaal je bruidsschat.
Hoe zit het met eten wat gemengd is, zoals couscous, pastaschotel, biryani, enzovoort?
Voor zulke eten is het belangrijk om een schatting te maken hoeveel het zou kosten in geldwaarde. Probeer dan te hanteren dat een euro gelijk is aan drieëntwintig koperen munten. Stuur dan drieëntwintig benedicties en salutaties op de Profeet ﷺ. Dit geldt zelfs voor eten die tot jou zijn gekomen zonder dat je betaald hebt. Als het een klein hap is, stuur dan een enkel benedictie en salutatie op de Profeet ﷺ.

De laatste voorwaarde is Toevlucht
De derde voorwaarde geldt als een dekking na elke maaltijd. Dit doe je door drie keer naar Allah’s ﷻ  vergeving te zoeken en drie benedicties en salutaties op de Profeet ﷺ te roepen. Dit kan je doen door te zeggen: “Er is geen schepper, behalve Allah, Muhammad is de Boodschapper van Allah.” En uit ook: “Allah is de grootste” drie keer.

Doe hetzelfde wanneer je iets drinkt. Wanneer je klaar bent met consumeren zeg: “Alle lof zij Allah.”

Probeer het te doen wanneer je iets aantrekt, zoals een hemd, tulband, schoenen etc.. Ga niet verder totdat je de bruidsschat hebt betaald door deze drie voorwaarden te handhaven.

Bron: Sharab Ahl al-Safa fi al-Salat ‘ala al-Nabi al-Mustafa