Dames

Mag een menstruerende vrouw over Allah mediteren?

Vraag: Kan een vrouw in een toestand van menstruatie of kraamvloed mediteren over Allah [muraqaba], zoals de rituelen van de Nasqshandiyya of niet? Kan ze haar aandacht in deze toestand ook op haar Murshid richten of niet? Verklaar het met verwijzing naar boeken met zijn overleveraars.

Antwoord: Ja. Umm al-Mu’minin Siddiqa b. al-Siddiq (moge Allah tevreden met hen zijn) zegt: “De Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) mediteerde altijd over Allah.” Deze hadith is overgeleverd door Imam Ahmad, Muslim, Abu Dawud, al-Tirmidhi en Ibn Majah (moge Allah genade met hen hebben).

De Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) zei: “Een gelovige is niet onzuiver.” Dit is overgeleverd door de zes canonieke imams [Sahih Sitta] van Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn).

Er wordt gezegd in Durr al-Mukhtar: “Voor een menstruerende vrouw en iemand die verplicht is om de totale wassing te plegen [junub], om smeekbedes [dua] te lezen, handen op hen leggen en hen optillen, is niet schadelijk.” En Allah weet het beter.

al-Imam Ahmad Rida al-Baraylwi

2-Shawwal-1312 || ≈  29-Mar-1895

Al-‘Ataya al-Nabawiyya fi’l-Fatawa al-Ridawiyyah 4:351#144