Vasten (Ramadan)

Wat als iemand opzettelijk niet vast tijdens de Ramadan?

Vraag: Wat is het oordeel van de islamitische leermeesters en zijn wetsgeleerden in deze kwestie; Sommige moslims in hun werk, naast christenen en joden, eten en drinken in de dagen van de Ramadan zonder aarzeling. Wat is het oordeel in de islamitische wet hierover?
 
Antwoord: Zulke mensen zijn publiekelijke beledigers en grappenmakers van de religie en zijn wetten. Deze mensen als ze eten tijdens de Ramadan-maand zonder geldig excuus, dan is het volgens het islamitische oordeel verplicht dat ze worden gedood of een levenslange gevangenisstraf krijgen. Zoals het is in Durr al-Mukhtar in Kitab al-Sawm:
 
Als een belaste moslim opzettelijk eet en drinkt na de aankondiging van de maand Ramadan, dan moet hij worden gedood.
 
Net als de grenzen van de wet is het in een gehandhaafde islamitische wetgeving om een ​​afwijzer [Munkir] van de noodzakelijkheden van de religie [al-Daruriyat al-Din] te straffen op de Rechter [Qadi]. Waar er geen handhaving is van de islamitische wet, is het noodzakelijk voor de daar levende moslims om de islamitische banden met deze mensen af ​​te snijden, zodat men niet wordt vermengd in hun beruchtheid. En Allah weet het beter.
 
Mufti ‘Abd al-Wajid al-Qadri
Majlis Ullama Netherlands 
18-Muharram-1423 || ≈ 1-Apr-2002