Seksuele rechten

Wat zegt de islam over het bevredigen van je menstruerende vrouw?

Vraag: Wat is het oordeel van de islamitische geleerden in de onderstaande vragen:
1. Kan de man zijn vinger in de privé-gedeelte van zijn menstruerende vrouw steken om haar seksueel genot te geven? 
2. Hoe geoorloofd is orale seks (waarbij het huwelijkspaar elkaars privé-delen zuigen)? (Klik hier om het antwoord te lezen).
VRAAGSTELLER: [Mufti] Muhammad Kashif Raza Bangalor
12-Ramadan-1433 || 31-Jul-2012
 
Antwoord:
  1. Deze handeling is volgens de islamitische wet niet toegestaan, want de man mag geen enkel deel van de navel tot aan de knie of haar privé-delen van zijn menstruerende vrouw aanraken.

Bahr al-Ra’iq verklaart: Het is de man verboden [haram] voordeel te halen tussen de navel tot aan de knie [Bab al-Hayd, 1/344].

Hashiya al-Tahtawi ‘ala al-Durr al-Mukhtar verklaart: profiteren van de navel en boven de navel, en de knie en lager is toegestaan. En daar tussenin voordeel uithalen is verboden [haram]. [Bab al-Hayd, 1/149].

‘Ala Hazrat (Allah hebbe hem genadig) zegt: “De stelregel is dit, dat in de toestand van menstruatie en kraamvloed [nifas] van onder de navel tot aan de knie – voordeel [of voldoening] verkrijgen uit het lichaam van de vrouw zonder enige belemmering waarbij het lichaam de warmte van het lichaam van de vrouw niet wordt bereikt, is niet toegestaan. Het is voor zover ook verboden om het lichaamsdeel te zien met een begeerte, en het aanraken van zo’n deel zonder begeerte is ook niet toegestaan, maar boven en onder de rest van het lichaam, is het verkrijgen van voordeel voorzeker toegestaan, zelfs het dusdanig wrijven totdat men ejaculeert [is toegestaan]. [Fatawa Ridawiyyah, 4/353] En Allah weet het beter.

Mufti Muhammad Zulfiqar Khan Naimi
  26-Ramadan-1433 || 14-Aug-2012
al-Fuyudat al-Nabawiyyah fi’l-Fatawa al-Hanafiyya p. 321